lördag 30 juli 2011

Visst kan det gå fel

I Torsdags när vi hade tagit upp båten i Karlsborg, kommer det in en snygg Trophy båt med en göteborgare ombord,
Han hoppar i land och kommer fram och hälsar, frågar hur fisket gått.
Jag berättar att vi fått två fina fiskar, och haft en del returer.
Han gratulerar och berättar att han bara haft returer, men i slutet av fisket högg en grann lax, härliga skrik i rullen, till slut fick han in laxen till båten, en stor grann fisk,
Fisken håvades lyftes in i båten, men till sin besvikelse se han att laxen har fettfena, fram med tången bort med draget, fisken retunerades tillbakas till vattnet, lojt simmar den ner i djupet. Nu vaknar fiskaren till men för helvete jag är ju på Vättern där gäller ingen fettfeneklippning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Var rädd om fångsten

Möjligheterna att ta hand om en fisk på bästa sätt i en båt är begränsade men en del enkla åtgärder förhindrar att köttet förstörs i förtid. Fisken ska först och främst blodas ur. Fisken får inte ligga i solen, eller ännu värre i en plastsäck i solen. Låt inte fisken ligga i en blodpöl. Håll rent där fisken förvaras. Rensning och urtagning av fisken bör göras först när man har en möjlighet att förvara den rensade fisken hygieniskt. öppna köttytor är angreppspunkter för bakterier som förstör fisken snabbt. Har man möjlighet att ordna kyla ombord så är det idealiskt.