lördag 24 september 2011

Var rädd om Rödingen

Har du liksom jag sett Rödingar ligga och flyta med buken i vädret. Eller tillhör du dom som försöker klämma ut luften ur fisken. Både hjärta och galla kan lätt skadas när man försöker pressa luften ur fisken.
I sommar har jag provat ett nytt sätt.
Jag köpte kanyler på apoteket som vetrenärerna använde till kor och en passande spruta.man tar bort själva pumpen så får du ett bra hantag att hålla i.
Tryck in kanylen mitt på fisken och lite under mittlinjen luften tycks ut av sig själv och du får en lycklig fisk som simmar vidare


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Var rädd om fångsten

Möjligheterna att ta hand om en fisk på bästa sätt i en båt är begränsade men en del enkla åtgärder förhindrar att köttet förstörs i förtid. Fisken ska först och främst blodas ur. Fisken får inte ligga i solen, eller ännu värre i en plastsäck i solen. Låt inte fisken ligga i en blodpöl. Håll rent där fisken förvaras. Rensning och urtagning av fisken bör göras först när man har en möjlighet att förvara den rensade fisken hygieniskt. öppna köttytor är angreppspunkter för bakterier som förstör fisken snabbt. Har man möjlighet att ordna kyla ombord så är det idealiskt.