söndag 22 april 2012

Göra egna linutlösare

Du behöver pingisboll som du borrar rakt igenom med en borr som motsvarar den grovlek på tråd som du sen  ska dra i genom. Ta sen tråden gör en ögla i änden trä tråden igenom bollen gör en ny ögla i andra änden. täta  hålen på bollen med Aralditlim. När limmet torkat spreja med fluorescead röd finns på Biltema när du ändå är  där kan du köpa kabinhakarna näst minsta storleken. Borra ett hål i kabinhaken som överstämmer med fjäderringen grovlek ta en grövre borr och fräs ur hålet så ringen löper fritt.jag använde en 11 mm.
Som utlösare scotty mini till den fjäderring 14 mm.
Nu är det bara att koppla ihop
ps.om inte fjäderringar går samman ta två plattänger på vadera sidan om öppningen och vrid några gånger fram o till baka så går dom i hopp

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Var rädd om fångsten

Möjligheterna att ta hand om en fisk på bästa sätt i en båt är begränsade men en del enkla åtgärder förhindrar att köttet förstörs i förtid. Fisken ska först och främst blodas ur. Fisken får inte ligga i solen, eller ännu värre i en plastsäck i solen. Låt inte fisken ligga i en blodpöl. Håll rent där fisken förvaras. Rensning och urtagning av fisken bör göras först när man har en möjlighet att förvara den rensade fisken hygieniskt. öppna köttytor är angreppspunkter för bakterier som förstör fisken snabbt. Har man möjlighet att ordna kyla ombord så är det idealiskt.