söndag 22 juli 2012

Samman fattnig av dagen

I dag blåste det 8-10 sekundmeter. Det började trögt utanför  Kråk så vi drog vidare ut till ett gammalt beprövat ställe.
Hittade stora betesflak som reggades på ekolodet och runt dessa stora fina fisk bågar. Sen blev det huggsexa dagens vinnare blev min egentillverkade kristallspinnare. Återutsättning av  fisk var inga problem med det nya gummiöverdragna håvgarnet, djup nog att hålla fisken kvar i vattnet och lätt att kroka av fisken  tack vare den plana botten i håven. Det blev fyra fina som vi fick med hem.
Vinschen var ett kanon köp tyst och snabb, på nån minut var båten uppe. Enda att klaga på var blåsten


.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Var rädd om fångsten

Möjligheterna att ta hand om en fisk på bästa sätt i en båt är begränsade men en del enkla åtgärder förhindrar att köttet förstörs i förtid. Fisken ska först och främst blodas ur. Fisken får inte ligga i solen, eller ännu värre i en plastsäck i solen. Låt inte fisken ligga i en blodpöl. Håll rent där fisken förvaras. Rensning och urtagning av fisken bör göras först när man har en möjlighet att förvara den rensade fisken hygieniskt. öppna köttytor är angreppspunkter för bakterier som förstör fisken snabbt. Har man möjlighet att ordna kyla ombord så är det idealiskt.