fredag 26 oktober 2012

Gott på bordet

I kväll var köket mitt med en wirre på spishyllan. Tog fram mina ekplankor spritsade mos smörstekte gös samt slog en jäkla god hollandaise sås den planka satt jag lovar


1 kommentar:

  1. De där ser inte ut att gå av för hackor ;) , gös är så in i helvete gott :))) .
    // Ari

    SvaraRadera

Var rädd om fångsten

Möjligheterna att ta hand om en fisk på bästa sätt i en båt är begränsade men en del enkla åtgärder förhindrar att köttet förstörs i förtid. Fisken ska först och främst blodas ur. Fisken får inte ligga i solen, eller ännu värre i en plastsäck i solen. Låt inte fisken ligga i en blodpöl. Håll rent där fisken förvaras. Rensning och urtagning av fisken bör göras först när man har en möjlighet att förvara den rensade fisken hygieniskt. öppna köttytor är angreppspunkter för bakterier som förstör fisken snabbt. Har man möjlighet att ordna kyla ombord så är det idealiskt.