torsdag 31 januari 2013

Med ekolod på isfisket

Var på Jaktia och hämtade min väska som Anders tagit hem från Garmin i  bland har man tur att man valde rätt märke som bäddar för möjligheterna att användas i såväl båten som på isen.
Väskan innehåller både batteri laddare, vad som behövs köpas till är givare och rätt hållare till det ekolod du har, fungerar till alla Echo lod. Vad jag i övrigt har gjort kan du se på bilden, ett rör som jag har poppnitad en plåt nederst på röret för att fästa givaren på, givaren är fastsatt med skruv och vingmuttrar så det ska vara lätt att ta av den den och stoppa i väskan. Röret löper genom en träskiva, i röret har jag borrat hål med en decimeter  mellan  hålen, sätt sen ett stopp så man kan  reglera för is tjockleken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Var rädd om fångsten

Möjligheterna att ta hand om en fisk på bästa sätt i en båt är begränsade men en del enkla åtgärder förhindrar att köttet förstörs i förtid. Fisken ska först och främst blodas ur. Fisken får inte ligga i solen, eller ännu värre i en plastsäck i solen. Låt inte fisken ligga i en blodpöl. Håll rent där fisken förvaras. Rensning och urtagning av fisken bör göras först när man har en möjlighet att förvara den rensade fisken hygieniskt. öppna köttytor är angreppspunkter för bakterier som förstör fisken snabbt. Har man möjlighet att ordna kyla ombord så är det idealiskt.